Galéria

Téli madárvédelem az iskolában.
A gyerekek folyamatosan ellenőrzik és feltöltik az etetőket.


“A 4. osztály a kulisszák mögött”
Október 12-én délután színházlátogatáson vettek részt iskolánk 4.osztályos tanulói


Sárospatak, Széphalom
2016. október 9-én Sárospatakon és Széphalmon jártunk. Nagyon jól éreztük magunkat a kirándulás során!


Mustkészítés
Sánta Péter segítségével, felajánlásával ezen az őszön is sikerült a mustkészítést (darálást, préselést) bemutatni iskolánk tanulóinak. A must nagyon finom volt.
Köszönjük szépen!


Október 6-i megemlékezés
Iskolánkban október 6-án megemlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc vértanúiról. A gyerekek felidézték gróf Batthyány Lajos és az Aradon kivégzett 13 tiszt rövid életútját, utolsó mondatait. A hazánk szabadságáért vívott nemzeti összefogást Juhász Gyula verssora is megidézi:

„Az igazság , mely tegnap még halott,
Világ bírájaként feltámadott.”

Az ünnepség végén Takácsné Oczela Csilla intézményvezető asszony az ötödikeseknek átadta a Nemzeti Hitvallás című zsebfüzetet, a nyolcadikos tanulóknak pedig Magyarország Alaptörvényét.


Diákparlament
2016.10.04-én Diákparlament keretein belül fogalmazták meg javaslataikat és mondták el kéréseiket iskolánk osztályainak képviselői. Számos jó és építő jellegű észrevételt osztottak meg egymással és tanáraikkal a gyerekek. A “parlamenti ülés” végén Farkas Szidónia 8.osztályos tanulót választották meg a jelenlévők, hogy képviselje iskolánkat a Megyei és az Országos Diákparlamenten is. Köszönjük Virághné Varga Erika tanárnőnek a rendezvény megszervezését és lebonyolítását!


Swing a la Django koncert
Ma reggel zenével indítottuk a napot az iskolában. Nagyon jó koncerten vehettek részt tanulóink az idei első hangverseny keretében.


Szilvalekvár főzés
Nagyon jó hangulatban telt ma a szilvalekvár főzés iskolánkban


Együtt Szaval a Nemzet

kép

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.