Pályaválasztás

Amennyire fontos kisdiákjaink életében az iskolába lépés, az első osztály megkezdése, annyira fontos és meghatározó 8. osztályos tanulóink számára az általános iskolából való kilépés, a pályaválasztás.
A továbbtanulásra már 7. osztálytól tudatosan készítjük tanulóinkat. Az ősz folyamán az osztályfőnökök szervezésével a 7-8. osztályos tanulóink részt vesznek a Miskolcon megrendezett pályaválasztási kiállításon.
A szülők részére szülői értekezleten tartunk tájékoztatót a továbbtanulással kapcsolatos tudnivalókról.
A Miskolci Nevelési Tanácsadó vizsgálatot végez a 7-8. osztályos tanulóink körében, és igény esetén  lehetőséget ad a 8. osztályosoknak egyéni tanácsadásra is.
A központi írásbeli felvételi vizsgára magyar és matematika tantárgyból külön óra keretében készítjük fel nyolcadikosainkat.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy középiskolai nyílt napokon vegyenek részt.

Az elmúlt évek beiskolázási adataiból kitűnik, hogy több tanulónkat vettek föl 8 illetve 6 évfolyamos gimnáziumba. Vegyes érzésekkel fogadtuk ezt a hírt, hiszen büszkeséggel tölt el minket, hogy ezek a tanulók olyan jó alapokat kaptak, amivel bekerültek ezekbe az intézményekbe, másrészt viszont ezek a tehetséges gyerekek ezáltal elkerültek a mi iskolánkból.
Büszkén mondhatjuk, a szülők elégedettségét is kivívtuk azzal, hogy középiskolában tanulóink nagy része megtartja tőlünk vitt jegyét. Erről a középiskoláktól értesítés kapunk. Halmozottan hátrányos helyzetű tanulóink továbbhaladását pedig külön figyelemmel kísérjük.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.